به گزارش میراث آریا، ویدا توحدی نماینده معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، در این اجلاس پیشنهادهایی را مطرح کرد كه با تعدادي از آنها موافقت شد و تعدادي براي تصميم گيري نهايي به جلسات آتي موكول شد.
توحدی در این اجلاس با بیان این که پیش از هرچیز، به عنوان کشوری پیشتاز در زمینه صنایع دستی اعلام میداریم علاقمند به میزبانی سی و هشتمین مجمع عمومی در شهر شیراز هستیم گفت: «همچنین مفتخریم اعلام کنیم آمادگی جهت میزبانی مجمع شهرداران شهرهای جهانی صنایع دستی را در شهر سیرجان خواهیم داشت.»
او همچنین پیشنهاد داد: «با توجه به اهمیت شهرهای جهانی صنایع دستی و مهم بودن ثبت آنها، پیشنهاد میکنیم این مبحث در وبسایت مربوطه به صورت رساتری مشخص گردد. به عنوان مثال، گزینه جداگانه ای جهت دسترسی به این قسمت در صفحه اصلی سایت لحاظ شود، زیرا در حال حاضر یافتن آن در وبسایت مربوطه مستلزم جستجوی زیادی است.»
توحدی در ادامه گفت: «افزایش ارتباطات بین هنرمندان کشورها از طرق مختلف باعث ازدیاد هنرمندان کارآزموده خواهد بود. این قضیه قبلا در زمان آموزش حصیر بافی توسط چینی ها برای هنرمندان ایران عملی شده و بازخورد خوبی داشته است. به عنوان مثال کشور ما میتواند در آینده به آموزش هنر باتیک به هنرمندان بپردازد. همچنین، اضافه کردن بخش ویژه مدرسین هنرهای صنایع دستی از کشورهای عضو در وبسایت میتواند در یافتن افراد مورد نیاز کمک شگرفی نماید.»
ایده خواهر خواندگی شهرها مانند نمونه مطرح اصفهان- فلورانس یکی دیگر از پیشنهادهای نماینده معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی در این اجلاس بود که این پیشنهاد میتواند در زمینه شهرهای جهانی نیز مورد استفاده قرار گیرد. راه دیگر پیشنهادی، امضا تفاهمنامه همکاری مابین شهرهایی با صنایع دستی مشابه است.
توحدی همچنین پیشنهاد داد، باازارهای جهانی صنایع دستی مانند بازار سعد السلطنه قزوین به عنوان عرصه جدیدی ثبت شوند.
او تصریح کرد: «به نظر میرسد داده آماری شفافی درباره بسیاری از مباحث حیاتی وجود ندارد تا مشخص کند چه تعداد رشته صنایع دستی، چه تعداد کشور عضو، و یا هر داده مربوط دیگری وجود دارد تا بتوان بر اساس آن تحقیق و یا مقایسه انجام داد.»
توسعه شهرهای جهانی صنایع دستی نام پیشنهادی برای2019، یکی دیگر از موضوعاتی بود که نماینده معاونت صنایع دستی ایران در اجلاس آن را اعلام کرد.
توحدی همچنین گفت: «با توجه به اشتراکات فرهنگی، مذهبی، تاریخی و زبانی میان ایران و جمهوری های آسیای مرکزی میتوان گفت ادغام آنها با دفتر حوزه غرب آسیا میتواند نتایج مثبتی در آینده برای هردو حوزه داشته باشد.»
انتهای پیام/